23 Aralık 2015 Çarşamba

Zencefilli Tarçınlı Kurabiye (Gingerbread Man Cookies)



Yeniyılın gelişini müjdeleyen enfes kurabiylerle karşınızdayım :) Her ne kadar bizim geleneklerimizde olmasa da farklı dünya mutfaklarına meraklı biri olarak uzun yıllar önce bu tarifi deneyip bayılmıştım :) Yapımı fazlasıyla kolay bu kurabiyeleri mutlaka denemelisiniz :)





Baharatlı tatlara karşı başta biraz önyargılı olsam da,fazlasıyla baskın aromalara sahip olmayışı ve hepsinin güzel bir bütünlük oluşturmasıyla ortaya çıkan tada bayıldım.


Bu sene sevdiklerime böyle küçük tatlı kurabiyeler hediye etmek istedim ve hepini zevkle çeşit çeşit süsledim.



Malzemeler (2 büyük fırın tepsisi için):

50 gr. (1/4 su bardağı) şeker ya da esmer şeker
75 gr. (5 yemek kaşığı) tereyağı (eritilmiş)
150 gr. (1 su bardağı + 1 yemek kaşığı) un
60 ml. (1/4 su bardağı) pekmez
1 adet yumurta sarısı
3 gr. (3/4 çay kaşığı) tarçın
3 gr. (3/4 çay kaşığı) kabartma tozu
3 gr. (3/4 çay kaşığı) karbonat
4 gr. (1 çay kaşığı) toz zencefil

Üzerini süslemek için:

Dr.Oetker Şekerli Süsleme Glazürü (marketlerde satılıyor)
İsteğe göre süs şekeri


Yapılışı:

  • Fırını 170 C'ye ayarlayalım ve tepsiye yağlı kağıt serelim.
  • Tereyağını bir sos tavasına alıp eritelim.
  • Bir karıştırma kabına şekeri ekleyelim ve tereyağını sıcakken üzerine döküp şeker eriyip bulamaç kıvamına gelene kadar mikserle güzelce çırpalım.
  • Yumurta sarısı ve pekmezi de ilave edip tekrar çırpalım.
  • Tarçın,zencefil,karbonat,kabartma tozunu ekleyip unu da eleyerek ilave edip kıvamlı hafif sert bir hamur olana kadar güzelce yoğuralım.
  • Hamuru yoğurduğumuz kabı streçle hava almayacak şekilde kaplayıp hamuru buzdolabında yarım saat dinlendirelim.
  • Hamuru açacağımız tezgahı unlayarak hamuru çok ince olmayacak kalınlıkta açıp istediğimiz kalıplarla kesip tepsiye yerleştirelim.
  • Önceden ısıtılmış fırında 10 dakika kadar kontrollü olarak pişirelim.
  • Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.
  • Kapalı olarak saklandığında tazeliğini 1 hafta kadar koruyacaktır.
  • Şimdiden afiyet olsun!







0 yorum:

Yorum Gönder

 

Dila In The Kitchen Template by Ipietoon Cute Blog Design