15 Ocak 2016 Cuma

Yulaflı Muzlu Damla Çikolatalı Kurabiye (Oatmeal Banana Chocolate Chips Cookie)


Kararan muzlarınızı değerlendirmenin en pratik ve sağlıklı yolu :) Hemde un,yağ ve şeker kullanmadan! Üstelik çok da lezzetli :)  Bu kadar basit bir tarifle bu kadar lezzetli ve sağlıklı kurabiyelerin ortaya çıkmasına sizde şaşıracaksınız :)



10 dakika da kolaylıkla hazırlayabileceğiniz,içerisindeki damla çikolatayı saymazsak (çok az miktarda kullandığımız için) ne katkı maddesi ne de zararlı hiçbir malzeme bulunmayan doğal nefis bir lezzet.Yulafın ne kadar faydalı bir besin olduğunu artık hepimiz biliyoruz.Özellikle sağlıklı beslenenler ve formuna dikkat edenler için ideal.Un yerine yulaf,rafine şeker yerine doğal meyve şekeri,yağ yerine de en sağlıklı yağ kaynaklarından fıstık ezmesi kullanıyoruz.Spor yapanlar içinde spor öncesi enerji verici harika bir atıştırmalık.Dileyen damla çikolata yerine kuru üzüm yada yaban mersini kurusu gibi meyveler de kullanabilir.Çocuklarınıza da gönül rahatlığıyla yedirebilirsiniz.




Malzemeler (16 adet kurabiye için):

200 gr.(2 adet büyük boy yada 2,5 adet orta boy) muz
40 gr. (4 yemek kaşığı) yulaf ezmesi
20 gr. (1 yemek kaşığı) fıstık ezmesi
20 gr. (1/2 çay bardağı) damla çikolata
3 gr. (1 çay kaşığı) tarçın
6 gr. (2 çay kaşığı) şekerli vanilin ya da 3-4 damla Dr.Oetker Vanilya aroması
6 gr. (2 çay kaşığı) kabartma tozu
*20 gr. (1 yemek kaşığı) bal yada 3 yemek kaşığı toz tatlandırıcı (fazla tatlı sevenler için isteğe bağlı)

*Ev yapımı fıstık ezmesi tarifim için tıklayın.


Yapılışı:

  • Fırını 180 C'ye ayarlayalım ve fırın tepsisine yağlı kağıt serelim.
  • Bir karıştırma kabına muzları alalım ve çatal yardımıyla (patates ezicide olur) iyice püre haline gelene kadar ezelim.
  • Damla çikolata hariç kalan tüm malzemeleri ekleyip hepsi homojen bir şekilde karışana kadar tekrar karıştıralım.
  • Son olarak damla çikolataları da ekleyip karıştırdıktan sonra kurabiye hamurunu bir tatlı kaşığıyla çok ince olmayacak şekilde ceviz büyüklüğünde şekil vererek tepsiye dizelim.Ben bu şekilde 16 adet çıkarttım.
  • Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dk üzerinin rengi hafif kahverengiye dönene kadar kontrollü olarak pişirelim.
  • Fırından çıkan kurabiyeleri soğuyana kadar yağlı kağıt üzerinden almayalım.
  • Soğuyunca servis edebilirsiniz.İçerisinde katkı maddesi olmadığından çok uzun süre dayanmayacaktır.Bu yüzden serin bir ortamda muhafaza edip en fazla 3 gün içinde tüketmenizi tavsiye ederim.
  • Şimdiden afiyet olsun!











0 yorum:

Yorum Gönder

 

Dila In The Kitchen Template by Ipietoon Cute Blog Design