8 Aralık 2015 Salı

Damla Sakızlı Fırın Sütlaç



Sütlü tatlı dendiğinde akla ilk gelenlerden biri hiç şüphesiz sütlaç.Hem hafif hemde yapımı oldukça kolay bir tatlı.İçerisine eklenen damla sakızı ise tatlıya ayrı bir tat ve kıvam veriyor.Şöyle tam kıvamında üzeri kızarmış birde sakızlı bir sütlaç yapmak istiyorsanız buyrun tarife :)


Malzemeler:

1/2 su bardağı pirinç
1,5 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı pirinç unu
1/2 paket tane damla sakızı veya 1 çay kaşığı toz damla sakızı
1 tüp Dr.Oetker Vanilya Aroması veya 1 paket şekerli vanilin


Not:Kutu sütler yerine çiğ süt kullanırsanız tatlınız daha lezzetli olacaktır.Eğer çiğ süt kullanacaksanız önceden kaynatarak kullanmanız gerektiğini unutmayınız.

Yapılışı:

  • Öncelikle pirinçlerimizi güzelce yıkayıp süzüyoruz ve tencereye alıyoruz.
  • Sütün yarısını pirinçlerin üzerine ilave ederek kısık ateşte pirinçler iyice yumuşayıncaya kadar ara ara karıştırarak pişiriyoruz.
  • Ayrı bir kapta sütün kalanına pirinç unu,şeker,nişasta ve damla sakızını ekliyoruz.
  • Nişasta ve pirinç ununun topaklanmaması için bir çırpma teliyle iyice karıştırıyoruz.
  • Ardından bu karışımı haşlanan pirinçlerin üzerine yavaşça ilave edip karıştırıyoruz.
  • Kıvam alana kadar karıştırarak pişiriyoruz ve en son vanilyayı ekleyip birkaç kez daha karıştırıp ocaktan alıyoruz.
  • Sütlacı kaselere boşaltıp biraz ılınmasını bekliyoruz.
  • Ilındıktan sonra kaseleri fırın kabının üzerine alıyoruz ve kaselerin yarısına gelecek şekilde su ekliyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 200 C fırında kontrollü olarak üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Soğuyunca servis edebilirsiniz.Şimdiden afiyet olsun!






0 yorum:

Yorum Gönder

 

Dila In The Kitchen Template by Ipietoon Cute Blog Design