Malzemeler:
1/2 su bardağı pirinç
1,5 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı pirinç unu
1/2 paket tane damla sakızı veya 1 çay kaşığı toz damla sakızı
1 tüp Dr.Oetker Vanilya Aroması veya 1 paket şekerli vanilin
Not:Kutu sütler yerine çiğ süt kullanırsanız tatlınız daha lezzetli olacaktır.Eğer çiğ süt kullanacaksanız önceden kaynatarak kullanmanız gerektiğini unutmayınız.
Yapılışı:
- Öncelikle pirinçlerimizi güzelce yıkayıp süzüyoruz ve tencereye alıyoruz.
- Sütün yarısını pirinçlerin üzerine ilave ederek kısık ateşte pirinçler iyice yumuşayıncaya kadar ara ara karıştırarak pişiriyoruz.
- Ayrı bir kapta sütün kalanına pirinç unu,şeker,nişasta ve damla sakızını ekliyoruz.
- Nişasta ve pirinç ununun topaklanmaması için bir çırpma teliyle iyice karıştırıyoruz.
- Ardından bu karışımı haşlanan pirinçlerin üzerine yavaşça ilave edip karıştırıyoruz.
- Kıvam alana kadar karıştırarak pişiriyoruz ve en son vanilyayı ekleyip birkaç kez daha karıştırıp ocaktan alıyoruz.
- Sütlacı kaselere boşaltıp biraz ılınmasını bekliyoruz.
- Ilındıktan sonra kaseleri fırın kabının üzerine alıyoruz ve kaselerin yarısına gelecek şekilde su ekliyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200 C fırında kontrollü olarak üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Soğuyunca servis edebilirsiniz.Şimdiden afiyet olsun!
0 yorum:
Yorum Gönder