Çikolata tutkunlarını mutluluğun nirvanasına ulaştıracak bir brownie tarifiyle karşınızdayım :) Her lokmasında damağınıza yayılan enfes çikolata tadını hissedebileceğiniz,içi ıslak üzeri çıtır çıtır muhteşem bir kek!
Malzemeler (26 cm kare borcam için):
4 adet yumurta
250 gr (1.5 su bardağı) toz şeker
140 gr. (1 su bardağı) un
250 gr tereyağı
320 gr. (4 paket) bitter çikolata
80 gr. beyaz çikolata
1 tüp Dr. Oetker Vanilya Aroması ya da 1 paket şekerli vanilin
1 çimdik tuz
1 su bardağı donmuş çekirdeksiz vişne
Not:Bitter çikolatanızın kakao oranı %60 ve üzeri olursa daha iyi bir sonuç alabilirsiniz.Ayrıca karışıma ekleyeceğiniz tuz da çikolata tadının ön plana çıkmasını sağlayacaktır.
Yapılışı:
- Öncelikle fırını 180 C de ısıtalım ve borcama yağlı kağıt serelim.
- Bitter çikolataları kare kare kıralım.
- Bir sos tenceresine tereyağını alalım ve kısık ateşte eritelim.Eridikten sonra ocağı kapatıp,bitter çikolataları ekleyip çikolatalar eriyene kadar karıştıralım.
- Beyaz çikolataları da damla çikolata boyutunda olacak şekilde ufak ufak kesip bir kenrara alalım.
- Ayrı bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alıp mikserle köpük köpük olana kadar 5 dk kadar çırpalım.Bu aşamadan sonra mikser yerine spatula kullanacağız.
- Çikolatalı karışımı yavaşca yumurtalı karışıma ekleyelim ve karışrtıralım.
- Unu,vanilyayı ve tuzu da ekleyip un içerisinde karışana kadar alttan üste olacak şekilde spatula ile karıştıralım.
- En son beyaz çikolataları da ekleyip son bir kez daha karıştırıp karışımı borcama dökelim.
- Vişneleri dilediğiniz sıklıkta olacak şekilde üzerine çok fazla bastırmadan dizelim ve fırına verelim.
- İçi akışkan kıvamda sevenler için 25 dakika,hafif ıslak sevenler içinse 30-35 dk arası pişirmek yeterli olacaktır.Ben akışkan sevdiğim için 25 dk pişirdim.
- Şimdiden afiyet olsun!
0 yorum:
Yorum Gönder