14 Aralık 2015 Pazartesi

Vişneli Beyaz Çikolatalı Brownie



Çikolata tutkunlarını mutluluğun nirvanasına ulaştıracak bir brownie tarifiyle karşınızdayım :) Her lokmasında damağınıza yayılan enfes çikolata tadını hissedebileceğiniz,içi ıslak üzeri çıtır çıtır muhteşem bir kek!




Malzemeler (26 cm kare borcam için):

4 adet yumurta 
250 gr (1.5 su bardağı) toz şeker
140 gr. (1 su bardağı) un
250 gr tereyağı
320 gr. (4 paket) bitter çikolata
80 gr. beyaz çikolata
1 tüp Dr. Oetker Vanilya Aroması ya da 1 paket şekerli vanilin
1 çimdik tuz
1 su bardağı donmuş çekirdeksiz vişne

Not:Bitter çikolatanızın kakao oranı %60 ve üzeri olursa daha iyi bir sonuç alabilirsiniz.Ayrıca karışıma ekleyeceğiniz tuz da çikolata tadının ön plana çıkmasını sağlayacaktır.




Yapılışı:

  • Öncelikle fırını 180 C de ısıtalım ve borcama yağlı kağıt serelim.
  • Bitter çikolataları kare kare kıralım.
  • Bir sos tenceresine tereyağını alalım ve kısık ateşte eritelim.Eridikten sonra ocağı kapatıp,bitter çikolataları ekleyip çikolatalar eriyene kadar karıştıralım.
  • Beyaz çikolataları da damla çikolata boyutunda olacak şekilde ufak ufak kesip bir kenrara alalım.
  • Ayrı bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alıp mikserle köpük köpük olana kadar 5 dk kadar çırpalım.Bu aşamadan sonra mikser yerine spatula kullanacağız.
  • Çikolatalı karışımı yavaşca yumurtalı karışıma ekleyelim ve karışrtıralım.
  • Unu,vanilyayı ve tuzu da ekleyip un içerisinde karışana kadar alttan üste olacak şekilde spatula ile karıştıralım.
  • En son beyaz çikolataları da ekleyip son bir kez daha karıştırıp karışımı borcama dökelim.
  • Vişneleri dilediğiniz sıklıkta olacak şekilde üzerine çok fazla bastırmadan dizelim ve fırına verelim.
  • İçi akışkan kıvamda sevenler için 25 dakika,hafif ıslak sevenler içinse 30-35 dk arası pişirmek yeterli olacaktır.Ben akışkan sevdiğim için 25 dk pişirdim.
  • Şimdiden afiyet olsun!





0 yorum:

Yorum Gönder

 

Dila In The Kitchen Template by Ipietoon Cute Blog Design