21 Aralık 2015 Pazartesi

Muzlu Rulo Pasta


Mis gibi vanilya kokulu enfes bir porsiyonluk pasta :) Yumuşacık pandispanya arasına sarılmış vanilyalı pastacı kreması ve muz ile sizde harikalar yaratabilirsiniz :)





Birkaç püf noktasına dikkat ederseniz yapımı da oldukça kolay;öncelikle yumurta ve şekeri kesinlikle çok iyi çırpmanız gerekiyor.Kuru malzemeleri ekledikten sonra da mikser yerine spatula kullanarak sadece hepsi birbirine karışana kadar kısa süre karıştırmalısınız.Çok kalın bir pandispanya olmayacağı için pişirmeyi de süreye sadık kalarak kontrollü olarak yapmanız gerekiyor.Fırından çıkan keki çok bekletmeden ilk sıcağı çıkınca pudra şekeri serpilmiş bir bez veya yağlı kağıt üzerine ters çevirip bekletirseniz yapışma sorunu da yaşamazsınız.Öte yandan keki çok fazla soğutmadan rulo yapmanız düzgün şekil alması açısından önemli.Bu yüzden tavsiyem önce kremayı yapmanız.


Malzemeler:


Pandispanya için (bir büyük fırın tepsisine göre):

2 yumurta
60 gr. (1/3 su bardağı + 1 yemek kaşığı) un
50 gr. (1/4 su bardağı) şeker 
1 paket vanilya
1/2 çay kaşığı kabartma tozu veya karbonat

Pastacı Kreması:

1 yumurta sarısı

40 gr. (1/2 çay bardağı) un
50 gr. (1/2 çay bardağı) şeker

1 tatlı kaşığı nişasta

1/4 çay kaşığı tuz

240 ml. (1 su bardağı) süt

1/2 tüp Dr. Oetker yanilya aroması ya da yarım paket şekerli vanilin

1/2 paket toz krem şanti (piştikten sonra kullanılacak)


Arası için:

Muz

Üzeri için:

Pudra şekeri




Yapılışı:

  • Önce kremamızı hazırlıyoruz.
  • Bir tencereye yumurta sarısı ve şekeri alıp çırpma teli ile kısa bir süre karıştıralım.
  • Üzerine nişasta,tuz,vanilya ve unu ekleyip tekrar karıştıralım.
  • Arından sütü azar azar ekleyerek topaklanmaması için yumurtalı karışımla süt iyice karışana kadar çırpma teli ile karıştıralım ve ocağa alalım.
  • Kısık ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirelim ve ocaktan alalım.
  • Kremamızın ilk sıcağı çıkıp ılınınca toz krem şantiyi ekleyip mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpalım.Kremamız hazır.
  • Pandispanya için fırını 170 C'ye ayarlayalım ve fırın tepsimize yağlı kağıt serelim.
  • Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelip açık bir renk alana kadar yaklaşık 5 dk kadar güzelce çırpalım.
  • Ardından vanilya,kabartma tozu ve unu eleyerek karışıma ekleyelim.Bir spatula ile tüm malzeme birbirine karışana kadar karıştıralım.
  • Karışımı fırın tepsisine dikkatlice döküp düzgün bir şekilde yayalım ve fırına verelim.
  • Kek ince olacağı için çok hızlı pişiyor.Üzerinin rengi çok hafif değiştiğinde pişmiş demektir.Her fırının ısısı farklı olacağı için 5 - 10 dk arası kontrollü olarak pişirelim.
  • Bir bez veya yağlı kağıdın üzerine pudra şekeri serpelim.
  • Pişen keki ilk sıcağı geçtikten sonra ters çevirip yağlı kağıt üstte kalacak şekilde pudra şekerli bezin üzerinde 5 dakika kadar bekletelim.Ardından yağlı kağıdı yavaşça çıkartalım.
  • Dileyen bu aşamada keki istediği şekilde kesip rulo yapabilir.(Ben önceden dilimleyerek porsiyonluk pastalar yaptım.Dileyen de bütün olarak sarıp yapabilir.)
  • Kremayı pandispanyanın üzerine eşit şekilde yayalım ve üzerine muzu yerleştirelim.Dikkatli bir şekilde ve çok sıkı olmayacak biçimde rulo yapalım.
  • Üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz.
  • Şimdiden afiyet olsun!


0 yorum:

Yorum Gönder

 

Dila In The Kitchen Template by Ipietoon Cute Blog Design