Mis gibi yumuşacık bir poğaça yemek için artık fırına gitmenize gerek kalmadı :) Evde kolaylıkla yapabileceğiniz,yiyenlerden tam not alan leziz bir tarifle karşınızdayım.
Malzemeler:(1 fırın tepsisi için)
1/4 su bardağı (65 gr) tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
1/4 su bardağı (60 gr) zeytinyağı
1/4 su bardağı (60 ml) süt
1/2 su bardağı (60 ml) su
10 gr.(1 paket) kuru maya
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı (13 gr) şeker
1 tatlı kaşığı (8 gr) tuz
3 su bardağı (420 gr) un
İç harcı:
1 su bardağı peynir
1/4 demet maydanoz
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı pekmez
1 çay kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
- Tepsimize yağlı kağıt seriyoruz.
- Tereyağını,zeytinyağını,sütü,suyu,yumurtayı ve mayayı bir kabın içerisine alıp spatula ile güzelce karıştırıyoruz.
- Tuzunu ve şekerini ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
- Ardından unu azar azar ilave ederek elimizle yoğurmaya başlıyoruz.Yumuşak bir hamur elde etmemiz gerek.Bu yüzden ekstra un ilavesi yapmıyoruz.
- Hamuru yaklaşık 5 dakika iyice toparlanana kadar yoğuruyoruz.Üzerini örtüp en az 1 saat hava almayacak şekilde mayalanmasını bekliyoruz.
- Hamurumuz mayalandıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içimizle bastırarak açıyoruz.Ortasına harcımızı koyup kapatıyoruz ve kapanan kısmı alta gelecek şekilde istediğimiz gibi şekil veriyoruz.Daha sonra tepsiye alıyoruz.Ben yuvarlak şeklinde yaptım.
- Üzerine yumurta sarısı,pekmez ve zeytinyağı karışımını sürüp 30 dakika kadar tepside mayalanmasını bekliyoruz.
- Fırınımızı 180 C'ye ayarlıyoruz.
- Tepside bekleyen poğaçalarımızın üzerine çatalın tersi ile hafifçe bastırıp yol yol şekil yapıyoruz ve fırına veriyoruz.
- Üzeri kızarana kadar kontrollü olarak pişiriyoruz.
- Şimdiden afiyet olsun!
0 yorum:
Yorum Gönder