6 Aralık 2015 Pazar

Peynirli Tereyağlı Poğaça



Mis gibi yumuşacık bir poğaça yemek için artık fırına gitmenize gerek kalmadı :) Evde kolaylıkla yapabileceğiniz,yiyenlerden tam not alan leziz bir tarifle karşınızdayım.




Malzemeler:(1 fırın tepsisi için)

1/4 su bardağı (65 gr) tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
1/4 su bardağı (60 gr) zeytinyağı
1/4 su bardağı (60 ml) süt
1/2 su bardağı (60 ml) su
10 gr.(1 paket) kuru maya
1 adet yumurta 
1 yemek kaşığı (13 gr) şeker
1 tatlı kaşığı (8 gr) tuz
3 su bardağı (420 gr) un



İç harcı:
1 su bardağı peynir
1/4 demet maydanoz

Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı pekmez
1 çay kaşığı zeytinyağı



Yapılışı:

  • Tepsimize yağlı kağıt seriyoruz.
  • Tereyağını,zeytinyağını,sütü,suyu,yumurtayı ve mayayı bir kabın içerisine alıp spatula ile güzelce karıştırıyoruz.
  • Tuzunu ve şekerini ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  • Ardından unu azar azar ilave ederek elimizle yoğurmaya başlıyoruz.Yumuşak bir hamur elde etmemiz gerek.Bu yüzden ekstra un ilavesi yapmıyoruz.
  • Hamuru yaklaşık 5 dakika iyice toparlanana kadar yoğuruyoruz.Üzerini örtüp en az 1 saat hava almayacak şekilde mayalanmasını bekliyoruz.
  • Hamurumuz mayalandıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içimizle bastırarak açıyoruz.Ortasına harcımızı koyup kapatıyoruz ve kapanan kısmı alta gelecek şekilde istediğimiz gibi şekil veriyoruz.Daha sonra tepsiye alıyoruz.Ben yuvarlak şeklinde yaptım.
  • Üzerine yumurta sarısı,pekmez ve zeytinyağı karışımını sürüp 30 dakika kadar tepside mayalanmasını bekliyoruz.
  • Fırınımızı 180 C'ye ayarlıyoruz.
  • Tepside bekleyen poğaçalarımızın üzerine çatalın tersi ile hafifçe bastırıp yol yol şekil yapıyoruz ve fırına veriyoruz.
  • Üzeri kızarana kadar kontrollü olarak pişiriyoruz.
  • Şimdiden afiyet olsun!



0 yorum:

Yorum Gönder

 

Dila In The Kitchen Template by Ipietoon Cute Blog Design