19 Aralık 2015 Cumartesi

Pişi (Hamur Kızartması)



Hafta sonu kalabalık kahvaltı sofralarını süsleyen,bizde mutlaka ayda en az birkaç kere yapılan basit mi basit oldukça lezzetli bir tarif bu :) Egelilerin pişi dediği,diğer yerlerde farklı isimlerde sunulduğunu öğrendiğim aslına bakarsanız sadece kızarmış hamur.Yanına çeşit çeşit reçel,pekmez ve peynirle servis edebileceğiniz oldukça kolay bir lezzet.




Normalde bu tarifi ölçüsü kullanmadan tamamen göz kararı yapıyorum ancak bu sefer sizinle paylaşmak için ölçerek denedim.Hamurun kızartılıyor olması da gözünüzü korkutmasın çünkü yağ çekmiyor.


Malzemeler:

1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar (yaklaşık 2,5 su bardağı) un

Yoğurmak için:

Un

Kızartmak İçin:

Sıvıyağ



Yapılışı:

  • Bir karıştırma kabına yoğurt,tuz ve karbonatı alıp hepsi birbirine karışana kadar bir süre karıştıralım.
  • Ardından unu azar azar ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
  • Hamur kendini toplayınca hamurdan elma büyüklüğünde parçalar koparıp,unladığımız mutfak tezgahına alarak merdane ile çok ince olmayacak şekilde açalım.
  • Bu arada büyük bir tavaya sıvıyağ koyup yüksek ateşte kızması için bırakalım.
  • Bir bardak ya da varsa kurabiye kalıbıyla istediğimiz şekilde keselim.
  • İyice kızmış olan yağda hamurlarımızı rengi altın sarısına dönene kadar kızartalım.
  • Sıcak olarak servis edebilirsiniz.
  • Şimdiden afiyet olsun!





0 yorum:

Yorum Gönder

 

Dila In The Kitchen Template by Ipietoon Cute Blog Design