Mandalina ile yapılabilecek en hafif ve en güzel tatlılardan biri :) Üstelik yapımı da çok kolay.İtalyan mutfağının en meşhur tatlılarından Panna Cotta'yı Mandalina ile buluşturduk :)
Malzemeler: (4 kup için)
1 kutu (200 ml) süt kreması
1 çay bardağı (100 ml) süt
1 tüp Dr. Oetker Vanilya Aroması ya da 1 paket şekerli vanilin
2 yemek kaşığı toz şeker
1,5 yemek kaşığı toz jelatin yada 1,5 adet yaprak jelatin
Mandalina peltesi için:
1 su bardağı mandalina suyu (taze sıkılmış)
3 yemek kaşığı nişasta
1,5 su bardağı su
2,5 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı:
- Öncelikle yaprak jelatin kullanacaksanız jelatinleri küçük bir kase içerisinde az miktarda soğuk su içerisinde bekletin.
- Jelatin tatlımızın kıvam almasını sağlayacaktır.
- Süt,toz şeker,krema ve vanilyayı bir sos tenceresine alıp kısık ateşte kaynayana kadar pişirin ve kaynamaya başladığı anda ateşten alın.
- Yumuşayan yaprak jelatinleri sudan alıp suyunu sıkıp sütlü karışıma ekleyin ve soğumaya bırakın.Eğer toz jelatin kullanacaksanız sütlü karışımı ocaktan aldıktan sonra toz jelatini küçük bir kasede üzerine 1 çay bardağından biraz daha az su ekleyerek topak kalmayıncaya kadar karıştırıp karışıma ekleyin.
- Servis yapacağınız kuplara tatlı karışımını eşit miktarda döküp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.Ardından kıvam alması için buzdolabına kaldırın.
- Mandalina peltesi için;ortalama 6-7 adet ortaboy mandalinin suyunu sıkın.Sıktığınız mandalina suyunu pürüzsüz bir görüntü için süzgeçten geçirerek bir su bardağına aktarın.
- Ayrı bir sos tenceresinde nişasta ve suyu topak kalmayıncaya kadar karıştırın,ardından toz şeker ve mandalina suyunu ekleyip ocağa alın.
- Kıvam alana kadar kısık ateşte yaklaşık 15 dakika kadar pişirin.Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Kuplarda bekleyen ve soğuyan tatlılarımızın üzerine soğumuş mandalina peltesini dökün ve tekrar buzdolabına kaldırın.
- Yaklaşık 2 saat sonunda servise hazır olacaktır.
- Dilerseniz üzerini mandalina dilimleriyle süsleyebilirsiniz.
- Ayrıca formuna dikkat edenler tarifteki şeker yerine toz tatlandırıcı kullanabilirsiniz.
- Şimdiden afiyet olsun!
0 yorum:
Yorum Gönder