7 Ocak 2016 Perşembe

Şeker Hamuru ile Süslemek İçin Tereyağlı Kurabiye (Temel Kurabiye Hamuru)



Merhabalar bu yazımda en çok merak edilenlerden biri olan ve evinizde kolaylıkla yapabileceğiniz klasik kurabiye hamuru tarifini paylaşacağım.Bu kurabiyeler o kadar lezzetli oluyor ki sade olarak bile tüketebilirsiniz.Özellikle sütle beraber harika bir ikili oluyorlar :) Evinize yayılan mis kokusu da cabası :)





  

Aldığım siparişlerden dolayı çok sık yaptığım ve hiç başarısız olmayan harika bir tarif bu.Sadece birkaç küçük püf noktası var dikkat ederseniz başarısız olmanız mümkün değil.Kapalı yerde saklandığında da kıtırlığını koruyan bu kurabiyeler uzun süre bayatlamıyor.Süslemesi ise tamamen yaratıcılığınıza kalmış.İster şeker hamuruyla,ister renkli glazürlerle,isterseniz de sade olarak tüketebilirsiniz.



Malzemeler:

1 yumurta (oda sıcaklığında)
125 gr. (1 su bardağı) pudra şekeri
420 gr. (3 + 1/2 su bardağı) un
250 gr. (1 su bardağı + 1,5 yemek kaşığı) tereyağı (oda sıcaklığında)
1 tüp Dr.Oetker Vanilya Aroması ya da 1 paket şekerli vanilin
60 gr.(1 çay bardağı) mısır nişastası




Yapılışı:


  • Fırını 170 C'ye ayarlayalım ve tepsiye yağlı kağıt serelim.
  • Bir karıştırma kabına un hariç tüm malzemeleri ekleyip elimizle karışana kadar hafifçe yoğuralım.
  • Ardından unu da ekleyip ele yapışmayacak biraz sert kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğuralım.Hamura bastırdığınızda kesinlikle ele yapışmaması ve çok yumuşak olmaması gerekiyor.Gerekirse un eklemesi yapabilirsiniz ancak bu ölçüler bana her zaman tam geliyor.
  • Hazırladığımız hamuru bir streç filme sararak buzdolabında en az 1-1,5 saat dinlendirelim.Bu kısım kurabiyelerin yayılmadan pişmesi için çok önemli bu yüzden mutlaka dolapta bekletmelisiniz.Ayrıca bu hamur dolapta sarılı olarak 2-3 gün kadar bekletilebilir.
  • Dinlenen hamuru mutfak tezgahına alalım ve merdane yardımıyla çok ince olmayacak kalınlıkta (1-2 cm) açalım.Dilediğimiz kurabiye kalıbıyla kesip tepsiye alalım.
  • Önceden ısıtılmış fırında 10-15 dk üzerinin rengi hafif değişene kadar pişirelim.Kesinlikle pişmedi diye düşünerek daha uzun süre fırında tutmayın,kurabiye soğudukça sertleşecek.
  • Fırından çıkan kurabiyeleri soğuduktan sonra tüketebilir,dilerseniz şeker hamuru veya glazürlerle süsleyebilirsiniz.
  • Şimdiden afiyet olsun!
                          


1 yorum:

  1. Çok tşkler tarifiniz tam tutuyor ve şahane oldu.emeğinizi paylaştığınız için tşk ederim.

    YanıtlaSil

 

Dila In The Kitchen Template by Ipietoon Cute Blog Design