30 Ocak 2016 Cumartesi

Patatesli Çıtır Börek (Chrispy Potato Patties)


Habersiz gelen misafirlere,hafta sonu kahvaltılarına,zamansız tutan hamur işi krizlerinize ilaç gibi gelecek bir tarif :) Hem pratik,hem çıtır çıtır enfes bir börek :)



Fazla malzeme istemeyen,hazırlaması oldukça pratik bir tarif.Yufkaların arasına sürdüğümüz sosun içerisindeki sirke sizi korkutmasın.Kesinlikle kokmuyor ve yufkaların çıtır çıtır olmasını sağlıyor.Dilerseniz bu börekleri fazlaca hazırlayıp buzlukta saklayabilir,acil durumlarda çıkarıp pişirebilirsiniz.Ben iç harcını patatesli hazırladım.Siz istediğiniz malzemelerle iç harcını hazırlayabilirsiniz.


Malzemeler:

5 adet yufka
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı sirke
1 su bardağı sıvı yağ

İç Harcı İçin:

5 adet orta boy patates
1 adet soğan
3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Tuz (ölçüsü damak zevkinize göre)

Üzeri İçin:

Yumurta Sarısı
Çörekotu



Yapılışı:

  • Öncelikle iç harcımızı hazırlıyoruz.Bunun için patatesleri soyup küp küp kesip haşlıyoruz.Ardından bir karıştırma kabına alarak güzelce ezip soğumaya bırakıyoruz.
  • Soğanları ince ince yemeklik doğrayarak bir tavaya alıyoruz,tereyağıyla beraber hafif pembeleşene kadar kavuruyoruz.
  • Üzerine ezdiğimiz patatesleri ve baharatları da ekleyip hepsi bütünleşene kadar bir süre daha kavurup soğumaya bırakıyoruz.
  • Geniş bir kaseye sıvıyağ,un ve sirkeyi alıp karıştırıyoruz.Koyu kıvamlı bir karışım olacak.
  • Bu arada fırını 180 C'ye ayarlıyoruz.Tepsiye yağlı kağıt seriyoruz.
  • Yufkalardan birini alarak genişce bir yere seriyoruz.Sıvı yağ,un ve sirkeli karışımı bir fırça yardımıyla yufkanın yarısını kaplayacak şekilde sürüyoruz,diğer yarısını üzerine kapatıyoruz.
  • Kapattığımız kısmın üzerine de tekrar yağlı karışımdan sürüyoruz ve yufkayı 6 parça olacak şekilde kesiyoruz.
  • Her bir parçaya 1 dolu yemek kaşığı harç koyup harcı hafifçe yayıp,yufkanın 2 yanını kapatarak sarıyoruz.
  • Hazırladığımız börekleri aralarında 1 parmak boşluk olacak şekilde tepsiye diziyoruz.Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpip fırına veriyoruz.
  • Üzeri kızardığında pişmiş demektir.Sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.
  • Şimdiden afiyet olsun!




0 yorum:

Yorum Gönder

 

Dila In The Kitchen Template by Ipietoon Cute Blog Design