17 Şubat 2016 Çarşamba

Çikolatalı Fındık Kremalı Kurabiye (Chocolate Hazelnut Cream Cookies)


Tek başına sade haliyle bile çok lezzetli olan tereyağlı kurabiyelerimi bu sefer bitter çikolata ve fındık kremasıyla süsleyip lezzetini ikiye katladım :) Yapımı oldukça pratik olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz :)


Aldığım siparişler dolayısıyla en çok yaptığım tariflerden biri olan temel kurabiye hamuru tarifimi daha önceki postlarımda sizlerle paylaşmıştım.Yine bir sipariş sonrası elimde bir miktar hamur artınca onları farklı şekillerde süslemeye karar verdim ve ortaya bu lezzetler çıktı.


Yapımı oldukça pratik ve her zaman tutan bu kurabiyeleri yaratıcılığınızla sizde şekilden şekile sokup lezzetlendirebilirsiniz.Dilerseniz içerisine tarçın,zencefil,muskat gibi baharatlar ekleyip farklı tatlar da elde edebilirsiniz.


Malzemeler:

1 yumurta (oda sıcaklığında)
125 gr. (1 su bardağı) pudra şekeri
420 gr. (3 + 1/2 su bardağı) un
250 gr. (1 su bardağı + 1,5 yemek kaşığı) tereyağı (oda sıcaklığında)
1 tüp Dr.Oetker Vanilya Aroması ya da 1 paket şekerli vanilin
60 gr.(1 çay bardağı) mısır nişastası

Süslemek İçin:

80 gr. (1 paket) bitter çikolata
Fındık Kreması


Yapılışı:

  • Fırını 170 C'ye ayarlayalım ve tepsiye yağlı kağıt serelim.
  • Bir karıştırma kabına un hariç tüm malzemeleri ekleyip elimizle karışana kadar hafifçe yoğuralım.
  • Ardından unu da ekleyip ele yapışmayacak biraz sert kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğuralım.Hamura bastırdığınızda kesinlikle ele yapışmaması ve çok yumuşak olmaması gerekiyor.Gerekirse un eklemesi yapabilirsiniz ancak bu ölçüler bana her zaman tam geliyor.
  • Hazırladığımız hamuru bir streç filme sararak buzdolabında en az 1-1,5 saat dinlendirelim.Bu kısım kurabiyelerin yayılmadan pişmesi için çok önemli bu yüzden mutlaka dolapta bekletmelisiniz.Ayrıca bu hamur dolapta sarılı olarak 2-3 gün kadar bekletilebilir.
  • Dinlenen hamuru mutfak tezgahına alalım ve merdane yardımıyla çok ince olmayacak kalınlıkta (1-2 cm) açalım.Dilediğimiz kurabiye kalıbıyla kesip tepsiye alalım.
  • Önceden ısıtılmış fırında 10-15 dk üzerinin rengi hafif değişene kadar pişirelim.Kesinlikle pişmedi diye düşünerek daha uzun süre fırında tutmayın,kurabiye soğudukça sertleşecek.
  • Fırından çıkan kurabiyeleri soğuduktan sonra tüketebilir,dilerseniz şeker hamuru veya glazürlerle süsleyebilirsiniz.Ben bir kısmını bitter çikolataya batırdım bir kısmının da arasına fındık kreması sürüp süsledim.
  • Şimdiden afiyet olsun!




0 yorum:

Yorum Gönder

 

Dila In The Kitchen Template by Ipietoon Cute Blog Design