22 Kasım 2015 Pazar

Vanilyalı Sihirli Kek (Magic Custard Cake)


Bildiğiniz sıradan kekleri unutun! Çünkü bu kek "sihirli" :) Hamuru hazırlanana kadar herşey normal,sihri ise fırından çıktığında ortaya çıkıyor :) Üstelik mis gibi vanilya kokusu da cabası :) 





Uzun süredir yabancı bloglarda görüp denemek istediğim bu tarifi sonunda yapma fırsatı bulabildim.Orjinal ismi "Magic Custard Cake" olarak bilinen bu kekin sırrı ise pişmesinde.Tek hamurla 3 farklı katmana sahip bir kek elde ediyorsunuz.Üst katı kek,ortası krema ve en alt katmanı da puding kıvamında oluyor.Bu yüzden de ona "Sihirli Kek" deniyor.Yapımı gayet basit,uğraştırıcı hiç bir tarafı yok.Sıradan tariflerden sıkıldıysanız en kısa zamanda mutlaka deneyin derim :)

Malzemeler:

115 gr (1/2 su bardağı) tereyağı
480 ml (2 su bardağı) ılık süt
4 yumurta (oda sıcaklığında)
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı su
1 tüp Dr.Oetker Vanilya aroması veya 1paket vanilya
150 gr (3/4 su bardağı) toz şeker



Yapılışı:


  • Öncelikle tereyağımızı küçük bir tavada eritip ılınması için bırakıyoruz.
  • Yumurtaların sarılarını ve aklarını iki ayrı çukur kaseye ayırıyoruz.Yumurta sarılarını şeker ile birlikte kabarıp açık sarı kremamsı bir renk alana kadar yaklaşık 3-4 dakika kadar çırpıyoruz.
  • Ilınan tereyağını ve 1 yemek kaşığı suyu yumurtalı karışıma ekleyip karıştırıyoruz.
  • Unu ve paket vanilya kullanacaksak vanilyayı da eleyerek üzerine ilave edip tekrar karıştırıyoruz.Bu noktada çok koyu bir kıvam alacak,şaşırmayın.Olması gereken bu.
  • Daha sonra sütü azar azar ilave ederek homojen bir hal alana karıştırmaya devam ediyoruz.Bu işlem sonunda da karışımınız süt gibi akışkan bir kıvama gelecek.
  • Ardından ayırdığımız yumurta aklarını bir tutam tuzla kabarıp bembeyaz bir traş köpüğü kıvamına gelene kadar çırpıyoruz ve azar azar sıvı karışımımıza ekliyoruz.Bu noktada dikkatli olmanız gerek çünkü köpükleri söndürmeden karışıma yedirmelisiniz.
  • 20x20 kare veya 20x30  dikdörtgen  borcam fırın kabı kullanmanızı tavsiye ederim.Ben 20x20 kullandım ancak daha ince bir kıvam isteyenler dikdörtgen kap kullababilir.
  • Son olarak kullanacağımız fırın kabını tereyağı ile yağlıyoruz ve hamurumuzu içine boşaltıyoruz.
  • Önceden ısıttığımız 170 C fırında yaklaşık 45 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Eğer erken kızarmaya başlarsa yanmaması için üzerini alüminyum folyo ile örtüp pişirmeye devam edebilirsiniz.
  • Pişen kekinizi düzgün dilimleyebilmek için ise mutlaka soğumasını bekleyin ve keskin bir bıçak kullanın.(Ben bıçağım yüzünden düzgün dilimler elde edemedim,pütürlü bir görünüm oldu.)
  • Servis yaparken üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.Afiyet olsun!




0 yorum:

Yorum Gönder

 

Dila In The Kitchen Template by Ipietoon Cute Blog Design