8 Kasım 2015 Pazar

Limonlu Kek










Havalar soğuduğunda siz de benim gibi canı kek çekenlerden misiniz?Şöyle çayın yanında yumuşacık mis gibi limon kokan bir kek olsa fena olmaz mıydı? :) Üstelik yapımı da çok kolay ve gram ölçüsüne ihtiyaç yok.Sadece birkaç küçük püf noktasıyla sizde kocaman kabarık bir limonlu kek yapabilirsiniz :)





Malzemeler:

3 yumurta
1,5 çay bardağı süt
1,5 çay bardağı sıvı yağ
3 çay bardağı şeker
6 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin veya 1 tüp Dr.Oetker Vanilya Aroması
2 limon kabuğu rendesi
1 tüp Dr.Oetker Limon Aroması veya 1 limon suyu
1/2 çay kaşığı karbonat





Yapılışı:
  • Fırınımızı 160 C 'ye ayarlayalım ve kullanacağımız kek kalıbımızı sıvı yağ ile yağlayalım.
  • Yumurtalarımızı ve şekerimizi,şekerler eriyip beyaz renkli köpük köpük kremamsı bir hal alana kadar iyice çırpalım.(Yaklaşık 4-5 dakika kadar)Unutmayın yumurta ve şeker ne kadar iyi çırpılırsa kekiniz o kadar güzel kabaracaktır.
  • Ardından süt,sıvı yağ,kullanıyorsanız aromalarımızı,limon kabuklarını ve limon suyunu karışımımıza ekleyip tekrar çırpalım.
  • Ayrı bir kapta un,kabartma tozu,şekerli vaninlin ve karbonatımızı eleyip karıştıralım.
  • Kuru karışımımızı yavaşça yumurtalı karışımımıza ekleyelim ve homojen bir hal alana kadar çırpalım.Çok fazla çırpmamaya özen gösterelim çünkü kabartma tozu karışıma eklendikten sonra çok karıştırılırsa etkisini kaybeder.
  • Kek karışımımızı kalıbımıza dökelim ve üzerini alüminyum folyo ile kapatıp yaklaşık 50 dakika kontrollü olarak pişirelim.
  • Herkesin fırını aynı değildir,fırınınızı en iyi siz tanırsınız ama ortalama bir süre vermek gerekirse 50 dakika sonunda muhtemelen kekiniz kabarmış olacaktır.Bu süre sonunda alüminyum folyoyu çıkartıp kekimizi üzeri hafif kızarana kadar yaklaşık 10 dakika daha pişirelim ve fırından çıkaralım.
  • Oda sıcaklığına geldiğinde üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun!





0 yorum:

Yorum Gönder

 

Dila In The Kitchen Template by Ipietoon Cute Blog Design