17 Kasım 2015 Salı

Bitter Ganajlı Ve Cream Cheese Frostingli Cupcakeler

 

Başlığın uzunluğu sizi korkutmasın :) Göründüğü kadar uzun bir tarif değil.Sadece biraz dikkat ve özen gerektiriyor.Uzun süredir cupcake için doğru krema ve muffin tarifi arıyordum.Deneme yanılma yöntemiyle birsürü tarif yaptıktan sonra,kendimce bir kaç değişiklikle kafama en çok yatan tarifi oluşturdum ve denedim.Sanırım bugüne kadar denediklerimin en iyisi oldu :)Tarife geçmeden önce ilk olarak kremaları hazırlamanızı öneririm.Çünkü dolapta beklemeleri gerekiyor.Krema ile süsleme kısmında ise güzel bir şekil elde edebilmek için yıldız uçlu duy kullanmanızı tavsiye ederim.Şimdiden afiyet olsun :)






Cupcake Hamuru İçin Malzemeler:

110 gr tereyağı(1/2 su bardağı-oda sıcaklığında)
300 gr toz şeker(1+1/2 su bardağı)
1 tüp Dr.Oetker vanilya aroması veya 1paket şekerli vanilin (isteğe bağlı)
2 yumurta
1,5 su bardağı un
Yarım su bardağı mısır nişastası
1 paket kabartma tozu
1 çimdik tuz
120 ml süt (1+1/4 çay bardağı)
1/4 su bardağı kakao



Yapılışı:

  • Fırınımızı 175 C'ye ayarlayalım.
  • Tereyağımızı ve şekerimizi beraber krema kıvamına gelene kadar güzelce çırpalım.
  • Ardından yumurtaları teker teker ekleyip çırpalım.(Bir yumurtayı ekledikten sonra güzelce çırpıp,karışıma yedirip daha sonra ötekini ekleyelim)
  • Ayrı bir kapta kabartma tozu,un ve tuzu eleyerek karıştıralım.
  • Unlu karışımımızı yumurtalı karışıma ekleyip çırpalım.
  • Son olarak vanilyamızı ve sütümüzü azar azar yavaşca ekleyip mikserin düşük devrinde çırpalım.
  • Tüm malzemeler homojen bir şekilde karışınca karıştırmayı bırakalım.
  • Hamurumuzun yarısını başka bir kaba alalım.
  • Üzerine elenmiş kakaomuzu ekleyip homojen bir hal alana kadar çırpalım.
  • Cupcake kalıbı kullanacaksanız kalıbın her bölmesine cupcake kağıtlarımızı yerleşetirelim.
  • Eğer kullanmayacaksanız (ben kullanmadım cupcake kağıtlarım yeterince kalındı) karışımları kağıtların 4te 3ü dolacak şekilde pay edelim.
  • Fırında yaklaşık 20-25 dakika kontrollü olarak pişirelim.
  • Ardından pişen cupcakelerimizi fırından çıkarıp soğumaya bırakalım.
  • Ben bu ölçülerle cupcake kağıdım geniş ve derin olduğu için 10 adet cupcake elde ettim.Siz kullandığınız kalıplara göre daha fazla sayıda cupcake yapabilirsiniz.



Bitter Ganaj için malzemeler:


200 ml süt kreması (Tercihen SEK marka)
200 gr bitter çikolata

Yapılışı;

  • Bitter çikolatalarımızı küçük parçalara ayıralım ve derin bir cam kase içerisine alalım.
  • Süt kremamızı bir sos tenceresinin içine boşaltalım ve ocağa alalım.
  • Orta ateşte kaynama noktasına gelene kadar ısıtalım ancak kesinlikle kaynamaması gerekiyor.Bu yüzden kontrollü olarak ısıtalım ve ocaktan alalım.
  • Isınan kremamızı bitter çikolataların üzerine dökelim ve bir spatula yardımıyla çikolatalar eriyene kadar karıştıralım.
  • Krema ve çikolata homojen bir şekilde karıştıktan sonra soğumaya bırakalım.
  • Oda sıcaklığına gelen ganajı buzdolabına kaldırıp en az 2 saat koyulaşana kadar bekletelim.
  • Buzdolabından çıkardığımız ganajımızı mikserle tekrar çırpalım.Kabarıp rengi biraz daha açılıyorsa olmuş demektir.
  • Krema sıkma torbalarımıza doldurup kullanana kadar buzdolabında bekletebiliriz.

Cream Cheese Frosting için malzemeler:

1 paket (200 gr) labne peyniri
1 Paket (200 ml) iyice soğutulmuş süt kreması
1 su bardağı pudra şekeri
varsa 1 çay kaşığı kadar krema sertleştirici yoksa nişasta
1 tatlı kaşığı kırmızı sıvı gıda boyası (isteğe bağlı)

Yapılışı:

  • Süt kremamızı mikserin hızlı devrinde hacmi iyice artana kadar çırpalım.Ancak burada önemli bir nokta var.Süt kremamızın gerçekten çok soğuk olması gerekiyor.Bu yüzden kremayı yapmadan önce 15 dakika kadar buzlukta bekletebilirsiniz.
  • İçerisine labne peynirini,pudra şekerini,gıda boyasını ve krema sertleştirici yada nişastayı ekleyip 4-5 dakika krema torbasından sıkılacak katı kıvama gelene kadar çırpalım.
  • Kremamızın yeterince sertleştiğinden emin olduğumuzda krema sıkma torbalarına doldurup 1 saat kadar buzdolabında bekletelim.



Birleştirme:

  • Soğuyan cupcakelerimizin tepesinden kabaran kısımlarını,cupcake kağıdıyla aynı hizada düz olacak şekilde bir bıçak yardımıyla kesiyoruz.(Kestiğiniz kısımları sakın atmayın.Ayrı bir yerde toplayıp cakepops yapabilirsiniz)
  • Varsa cupcake delici aparat ile,yoksa ince uçlu bir bıçak yardımıyla cupcakelerimizin içerisini silindir bir parça çıkacak şekilde kesiyoruz.(Bu kısımların fotoğrafını çekmeyi unutmuşum)
  • Kestiğimiz kısımları atmıyoruz.Onlarıda yarısını eninden kesip silindirleri küçültüyoruz.
  • İçini oyduğumuz cupcakeleri seçtiğimiz hazırladığımız kremaların biriyle dolduruyoruz.Üzerini kestiğimiz silindirlerle ekleyip (aynı bir tıpa gibi) kapatıyoruz.
  • Seçtiğimiz bir cupcake kremasını dıştan içe daireler olacak şekilde sıkarak cupcakelerimizi süslüyoruz.
  • Dilerseniz benim gibi pasta süsleriyle renklendirebilirsiniz.
  • Afiyet olsun!



0 yorum:

Yorum Gönder

 

Dila In The Kitchen Template by Ipietoon Cute Blog Design