11 Mart 2016 Cuma

Tiramisu


Kahvenin yanına en çok yakıştırdığım tatlılardan biri tiramisu.Özellikle kremasının lezzeti ve hafifliğiyle tadına doyamayacağınız enfes bir lezzet :) 






İtalyan mutfağının dünyaya kazandırdığı en harika lezzetlerden biri.Orjinal tarif kedi dili bisküvisiyle yapılıyor ancak ben bu tarifi kakaolu kek ile yaptım.Tarif sevgili teyzeciğime ait.Yıllardan beri bu ölçüleri kullanırım ve hiç şaşmaz.Özellikle kremasının lezzetine doyum olmuyor :) Yapımı da oldukça kolay olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz.


Ben hazır ürün kullanmayı sevmediğimden kekimi kendim pişirdim.Ancak vakti olmayanlar ya da uğraşmak istemeyenler marketlerde satılan hazır pastabanlardan kullanabilirler.



Malzemeler:

Kek İçin:

4 adet yumurta
180 gr. (1 su bardağı) şeker
30 gr. (3 yemek kaşığı) kakao
120 gr. (1 su bardağı) un
1 tüp Dr. Oetker Vanilya Aroması ya da 1 paket şekerli vanilin
1 paket kabartma tozu
1 fiske tuz

Keki Islatmak İçin:

4 gr. (2 tepeleme tatlı karşığı) granül kahve (nescafe)
270 ml. (1,5 su bardağı) kaynar su
18 gr. (3 tatlı kaşığı) şeker

Ara Kreması İçin:

50 gr. (3 dolu çorba kaşığı) un
55 gr. (3 dolu çorba kaşığı) şeker
500 ml. (2,5 su bardağı) süt
2 adet yumurta sarısı
200 gr. (1 kutu) labne peyniri

Üzerini Süslemek için:

100 ml. (1 çay bardağı) soğuk süt
1 paket toz krem şanti
Kakao



Yapılışı:

  • İlk olarak keki hazırlıyoruz.Bunun için fırını 180 C'ye ayarlıyoruz ve kullanacağımız kalıbı yağlayıp ya da yağlı kağıtla kaplayarak bir kenara alıyoruz.Ben ortaboy bir borcam kullandım ve içerisine yağlı kağıt koydum.
  • Unu,kakaoyu,kabartma tozunu ve vanilyayı bir kaba eliyoruz.Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar yaklaşık 5 dk kadar çırpıyoruz.Arından elediğimiz unlu karışımı ekleyerek spatulayla güzelce karıştırıyoruz ve karışımı kalıba boşaltıp önceden ısıtılmış fırında 25- 30 dk kadar pişirip fırından alıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Kek soğuyana kadar kremayı hazırlıyoruz.Yumurta sarısı,un ve şekeri metal bire çırpıcıyla güzelce karıştırıyoruz.Üzerine sütü yavaşca ekleyerek ocağın altını açıyoruz.Muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişiriyoruz.Kaynayınca ocaktan alıp soğumasını beklemeden labne peynirini ilave edip mikserle 1-2 dk çırpıyoruz.Kremamız hazır.
  • Keki ıslatmak için 1.5 su bardağı kaynar suya kahve ve şekeri ilave edip karıştırıyoruz.Soğuyan keki ortadan ikiye bölüp birini servis tabağına ya da benim gibi borcamın içine koyuyoruz.Üzerine kahveli karışımın yarısını kaşık kaşık dökerek ıslatıyoruz.
  • Kremanın yarısını ilk kek katının üzerine düzgünce yayıoruz.Ardından diğer katı üzerine kapatıp tekrar kahve ile ıslatıyoruz.
  • Üzerini süslemek için kalan kremadan 3-4 yemek kaşığı ayırıyoruz ve kalanıyla kekin üzerini kaplıyoruz.
  • Hazır krem şanti tozunu koyu kıvam alması için 1 çay bardağı soğuk sütle çırpıyoruz.Kabardıktan sonra ayırdığımız pasta kremasını içerisine ekleyip tekrar çırpıyoruz.Kremayı bir sıkma poşetine alıyoruz ve yuvarlak uçlu duyla kekin üzerine nokta nokta tepeler olacak şekilde sıkıyoruz.Son olarak üzerine kakao eliyoruz.
  • Tiramisu 1 gece dolapta dinlendikten sonra servise hazırdır.
  • Şimdiden afiyet olsun!




0 yorum:

Yorum Gönder

 

Dila In The Kitchen Template by Ipietoon Cute Blog Design