4 Mart 2016 Cuma

Gökkuşağı Salata (Rainbow Potato Salad)


Sofralarınıza baharı getiren rengarenk bir tarif :) Görüntüsüyle olduğu kadar lezzetiyle de iddialı,üstelik yapımı da çok pratik :)




Klasik patates salatalarından sıkıldıysanız birde bunu deneyin derim :) Çok fazla malzeme gerektirmeyen ve çok vakit almayan lezzetli bir salata.Tek dikkat etmeniz gereken şey salatayı rahatça servis tabağına çıkartabilmek için kullanacağınız kek kalıbını önceden streç filmle kaplamanız.Ayrıca bu tarifi akşamdan yapıp 1 gece buzdolabında bekletirseniz sonuç daha başarılı olacaktır.




Malzemeler:

6-7 adet patates
1 adet küçük boy mor lahana
1/2 demet maydonoz
1/2 demet dereotu
4-5 adet taze soğan
2 adet orta boy havuç
2 adet limon
Zeytinyağı (miktarı damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
Tuz

Üzeri İçin:

1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz

                  

Yapılışı:
  • İlk olarak kullanılacak derin kek kalıbının içini streç filmle kaplıyoruz.
  • Patatesleri soyup küp küp dilimleyip haşlıyoruz.
  • Patatesler haşlanırken havuçları da güzelce yıkayıp rendeleyip bir kaba alıyoruz.
  • Ayrı kaplara da mor lahana ve yeşillikleri küçük küçük doğrayarak kenara alıyoruz.
  • Mor lahanalara yarım limon suyu ve yarım çay kaşığı tuz ekleyip elimizle güzelce ovup beklemeye alıyoruz.
  • Haşlanan patateslerin suyunu süzüp püre haline gelecek şekilde çatalla güzelce eziyoruz ve karışımı 3 e bölüyoruz.
  • Yeşillikleri doğradığımız kaba pürenin bir kısmını ekleyip,damak zevkinize göre yağ,tuz ve limon ilave ederek karıştırıyoruz.
  • Havuçları rendelediğimiz kaba da aynı şekilde püreden ilave edip yağ,tuz ve limon ilavesiyle güzelce karıştırıyoruz.
  • Kalan püreyi mor lahanalara ekleyip eğer limonu ve tuzu yeterliyse sadece yağ ekleyip karıştırıyoruz.Sıra geldi birleştirmeye.
  • Önceden streçlediğimiz kek kalıbının içine önce yeşillikli karışımı ekliyoruz ve kaşıkla bastırarak üzerini düzlüyoruz.Ardından havuçlu ve lahanalı karışımı da aynı şekilde ekleyip üzerini tekrar streçle kapatıp 1 gece buzdolabında dinlendiriyoruz.Ertesi gün servise hazırdır.
  • Servis yapmadan önce bir kase yoğurda 2 diş sarımsağı rendeleyip biraz tuz ilave ederek karıştırıp salatanın üzerine dökerek servis yapıyoruz.Yoğurdun kıvamı koyu olursa su eklemesi yapabilirsiniz.
  • Şimdiden afiyet olsun!













0 yorum:

Yorum Gönder

 

Dila In The Kitchen Template by Ipietoon Cute Blog Design